Smart water solutions for a more sustainable world
NIEUWSARTIKEL

Slimme wateroplossingen voor een duurzamere wereld


De innovatieve IoT-oplossingen van ComBus meten waterstanden om droogte, overstromingsrisico's en wateranomalieën op te sporen.


Door de inzet van ondergrondse palen zet ComBus een stap naar een nieuwe markt op haar netwerk in Nederland en België. Submersible Hydrostatic Level en Absolute sensoren meten het waterniveau in verschillende geografische gebieden op het ca. 72.000 Km2-netwerk van Entropia dit om droogte of overstromingsrisico's op te sporen.

De geavanceerde sensortechnologie, die meer dan tien jaar na de installatie gegevens moet leveren (de gemiddelde levensduur van de batterij), rust steden en nutsbedrijven uit met realtime gegevens waarmee ze snel problemen kunnen identificeren, trends kunnen herkennen en kunnen voldoen aan de eisen van de consument.

Deze technologie is al waardevol omdat nutsbedrijven lekken, manipulatie, drukverlies, omgekeerde stroom en andere problemen in realtime kunnen detecteren, zodat ze efficiënt kunnen reageren om deze waardevolle bron te beschermen. Snel reageren bespaart geld en deze besparingen kunnen vervolgens worden doorberekend aan de klant.

Vercruysse richtte de Entropia-group op, gevolgd door ComBus. Toen Entropia voor het eerst van start ging, kreeg het met succes een contract van de Verenigde Naties om netwerken op te zetten in Oost-Afrika. In 1997 verliet het de markt om zich op Europa te concentreren; het verbeteren van kritieke communicatie, het verbeteren van de levensstandaard door het gebruik van IoT door te allen tijde connectiviteit te garanderen.

Philip Vercruysse, Oprichter & CEO

  Hoe kunnen we helpen?