ComBus and Entropia help to save lives every day with nearly 99,95% measured values of cases – 100% availability.
nieuws artikel

Entropia biedt onafhankelijke breedband connectiviteit


Dit jaar zijn er in Nederland op alle GSM-netwerken meer dan 8 landelijke incidenten geweest waar de gebruikers voor meerdere uren tot bijna twee dagen geen betrouwbare dienst meer hadden, dus niet meer konden bellen noch SMS’en … enzovoort.

Het upgraden en omschakelen bij de GSM-operatoren van 4G naar 5G en het omzetten van de oude GPRS-frequenties naar 5G brengt veel risico’s met zich mee en is een huzarenklus.

Entropia start met een onafhankelijk ComBus breedbanddienst waarbij het apparaat zelf zal schakelen naar het best beschikbare breedbandnetwerk en het profiel kan Entropia naar uw wens aanpassen, onafhankelijk van een GSM-netwerkoperator.

Deze breedbanddienst sluit aan op het missie kritische TETRA-netwerk dat Entropia in Nederland en België nu uitbaat. Entropia mobiel is ons assortiment spraak- en data- en aansluitend data-only en machine-to-machine SIM-pakketten voor op maat gemaakte oplossingen in verschillende sectoren, zoals retail en logistiek. Wij bieden dataproducten van alle carrier-netwerken, onafhankelijk beheert via onze eenvoudige ComBus beheerportal.

Entropia radio network with an availability of at least 99.99 percent

Entropia stelt een alternatief voor om rechtstreeks met mobiele providers om te gaan. We bieden een reeks scherp geprijsde mobiele data simkaarten, inclusief unieke producten die u niet bij de providers kunt kopen. Een van onze meest populaire producten is ons ComBus roaming simkaart beheert binnen ons unieke, gebruiksvriendelijke beheerportaal.

Onze multi-netwerk simkaarten maken verbinding met het sterkst beschikbare signaal en behouden de connectiviteit wanneer één of meerdere carrier-netwerken uitvallen. Met Mobile Manager van ComBus kunnen partners nieuwe simkaarten bestellen bij één leverancier, simkaarten toevoegen aan datapools, waarschuwingen instellen en de gebruikersvloot monitoren.

Onze oplossing concurreert goed met de eindgebruikersprijzen van de Mobiele Netwerk Operatoren, biedt veel meer flexibiliteit en controle. Verhoogde beschikbaarheid wordt via Entropia dus ook in breedband landelijk gewaarborgd. Aansluitend met onze TETRA-netwerken onderscheiden Entropia en ComBus als uniek en enige in de Nederlandse-Belgische missie kritische telecommarkt.

Onze oplossing stelt Entropia-partners in staat te concurreren met de eindgebruikersprijzen van de Mobiele Netwerk Operatoren (MNO), biedt veel meer flexibiliteit en controle en heeft roaming kosten volledig geëlimineerd. Er is slechts één leverancier om mee te contracteren, Entropia, en één portaal voor het bestellen en beheren van het volledige SIM-domein, ComBus.

In combinatie met onze TETRA-netwerken leveren Entropia en ComBus diensten die cruciaal zijn in Nederland en België.

Breedband back-up oplossing met Entropia? Ja het kan!

Denkt u erover om een 4G-connectiviteitsoplossing aan uw propositie toe te voegen? Wordt u ernaar gevraagd door klanten, of wilt u de service verbeteren of het risico voor uw klanten verkleinen?

4G primair wordt vaak mobiel breedband genoemd en wordt gebruikt voor zowel tijdelijke als permanente connectiviteitsoplossingen. Entropia-partners kunnen vaak tijdelijke connectiviteit bieden totdat een breedband- of Ethernet-verbinding live gaat en kunnen ook worden gebruikt als een 4G failover oplossing als het primaire netwerk uitvalt!

4G back-up wordt vaak gebruikt om een back-up te maken van primaire netwerken en om een extra laag veerkracht toe te voegen; het beheren van 4G kan echter een uitdaging zijn voor de dealer en duur voor de klant. U moet toepassingen overwegen die perfect werken via Ethernet of breedband, die even goed moeten werken via 4G als het primaire netwerk uitvalt. U moet ook rekening houden met de kosten van het gebruik van 4G-gegevens als het primaire netwerk uitvalt en met de doorlopende kosten van een 4G-oplossing die niemand gebruikt terwijl de primaire verbinding stabiel is.

Entropia biedt een breed scala aan mobiele data-simkaarten die geschikt zijn voor mobiele breedbandrouters en heeft zelfs een eigen reeks intelligente plug-and-play connectiviteitsoplossingen. We beheren SIM-domeinen in de ComBus Mobile Manager, waardoor partners volledige zichtbaarheid en controle over hun SIM-domeinen hebben. We hebben de mogelijkheid om gegevens te delen en uitbreidingen toe te voegen om roaming-kosten te voorkomen. Multinetwerk simkaarten van Entropia hebben vaak geen behoefte aan een site-enquête om te zien welk netwerk het sterkste signaal heeft, omdat ze precies onafhankelijk en multinetwerk zijn.

We bieden ook een presales-consultatie om diepgaand inzicht te krijgen in de vereisten om op maat gemaakte 4G back-up oplossingen te creëren, die mogelijk privé-connectiviteit (VPN) vereisen of specifieke toepassingen moeten ondersteunen.

Entropia radio network with an availability of at least 99.99 percent

Dan de publieke missie kritische sector!

Diensten in de publieke sector in de gezondheidszorg en blauwzwaailichtdiensten worden aangemoedigd om 'digitaal te gaan' en om efficiënter te worden en het maximale uit hun budgetten te halen. Entropia helpt u bij het bieden van innovatieve en kosteneffectieve oplossingen zoals:

Slimme apparaten

Ambulancepersoneel gebruikt tablets met 4G simkaarten om onderweg toegang te krijgen tot online informatie over medische en traumatische aandoeningen en behandelingen. Ze vullen online incidentformulieren in en hebben toegang tot informatie over zorgverleners en plannen.

Publieke sector

Politieagenten kunnen arrestaties opnemen op bodycams en in een livestream naar de agenten in de buurt sturen voor beoordeling en ondersteuning.

Slimme communicatie

Ambulancepersoneel kan gegevens over de patiënt elektronisch naar de afdeling spoedeisende hulp sturen, inclusief passende foto's van de plaats van het incident, b.v. verkeersbotsingen of elektrocardiogrammetingen, om artsen te helpen bij het bepalen van de omvang van het letsel dat mogelijk is opgelopen. Hierdoor kan het personeel in het ziekenhuis zich voorbereiden en klaar zijn om te handelen wanneer de patiënt arriveert.

Mobiel forensisch onderzoek

De politie gebruikt nu mobiele vingerafdruksystemen waarmee ze de identiteit van een onbekende persoon in minder dan een minuut kunnen controleren aan de hand van een database van 12 miljoen records. Veel agenten hebben handscanners bij zich die zijn aangesloten op hun 4G-smartphone, zodat ze vingertoppen kunnen scannen. De scans worden vergeleken met de database..

Digitaal interviewen

Veel politiekorpsen gebruiken digitale audiovisuele verhoorapparatuur en aanraakschermen voor verhoren in detentie. Deze bieden een betere toegang tot opnames voor politie, wettelijke vertegenwoordigers en verdachten.

Push-to-talk-radio

Tweerichtings-walkietalkie-radiotechnologie wordt aangevuld met 4G. Dit biedt kansen voor partners die al bekend zijn met de verkoop van 4G-dataoplossingen.

Entropia’s oplossing

Entropia biedt klanten in de private en publieke sector een breed scala aan 4Gdata-sim-pakketten, inclusief kosteneffectieve roaming pakketten geschikt voor meerdere netwerken, beheert binnen ComBus Mobile Manager. Onze multinetwerk simkaarten zijn onafhankelijk en roamen steeds naar het sterkste beschikbare signaal, waar de simkaart zich ook bevindt. Onze ComBus-management portal stelt partners in staat om bestellingen te plaatsen, simkaarten, gebruik en waarschuwingen te beheren. Met databundels kunnen partners oplossingen concurrerend prijzen. Privé-APN's voegen een extra beveiliging laag toe door het openbare internet te vermijden.


Entropia redt elke dag levens!

  Hoe kunnen we helpen?