NIEUWSARTIKEL

Beveiligers uitgenodigd om de controlekamer van ComBus te ervaren


De nieuwe ComBus-meldkamer van Amsterdam toont zijn missiekritische communicatiefuncties aan beveiligingsprofessionals.


De Haagse BOA’s hebben de nieuwe ComBus-meldkamer van Amsterdam bezocht om te leren hoe zij, en de mensen die ze bedienen, zullen profiteren van de innovatieve functies.

Werkend aan de frontlinie weten de veiligheidsagenten van de stad maar al te goed dat elke seconde telt wanneer er een incident plaatsvindt. Geïmplementeerd met betrouwbare Push-to-Talk tweerichtingsradio's kunnen ze direct verbinding maken met bedieningskameroperators om kritieke spraak- en datacommunicatie door te geven.

Het bewijzen van realtime gegevens is essentieel om ervoor te zorgen dat de operatoren van de controlekamer over alle informatie beschikken om effectief en snel te reageren.

Het was een onschatbare ervaring voor zowel het eerstelijnspersoneel als de operatoren die meestal geen tijd samen doorbrengen in dezelfde ruimte. Als ze samenkomen om te bespreken hoe de gegevens centraal worden gebruikt, zorgen ze ervoor dat alle leden van het team de manier waarop ze met elkaar communiceren voortdurend verbeteren om het grote publiek veilig te houden.

De agenten van de stad konden zien hoe de operatoren de locatie van de agenten die een incident meldden, identificeerden en identificeerden de dichtstbijzijnde agenten die in staat zijn om te helpen. Binnen enkele seconden wordt hulp gestuurd. De agenten die body-warn camera's dragen om live beelden naar de controlekamer te streamen, zagen aanvullend de kracht van de ComBus' technologie uit de eerste hand. Ze zagen hoe de dispatch operatoren getuige zijn van alle gebeurtenissen terwijl ze zich in realtime ontvouwen, zodat ze adequaat kunnen reageren om diffuse situaties snel te helpen. ComBus zet zich in om zijn technologie te ontwikkelen om de levensstandaard in alle gemeenschappen te verhogen, en omdat het deel uitmaakt van de Entropia-groep, maakt het gebruik van het betrouwbare Entropia TETRA-netwerk dat is ontwikkeld voor de professionele gebruiker om een onberispelijke dekking te garanderen voor een niet-gedisrupteerde service.

  Hoe kunnen we helpen?