Unified communications and control with ComBus and Entropia
NIEUWSARTIKEL

Entropia integreert ComBus Push-to-Talk en TETRA met 4G en 5G


Het ComBus systeem bestaat uit een gebruiksvriendelijke applicatie. ComBus-PTT kan eenvoudig worden geïnstalleerd op een smartphone (met of zonder TETRA-mogelijkheid), en een enkele gebruiker of een groep gebruikers instellen voor supersnelle communicatie. De smartphone applicatie maakt gebruik van 2G, 3G of 4G netwerken van mobiele providers en WIFI. Het spraakbericht wordt snel omgezet in gegevens, versleuteld en verzonden via het netwerk van uw mobiele provider of WIFI naar de ontvanger(s) van het spraakbericht.

Daarnaast is het ook mogelijk om sms- en multimediaberichten te versturen en te ontvangen. U kunt videobeelden ook streamen van één punt, naar één gebruiker of een groep gebruikers. Alle gesprekscommunicatie kan standaard worden opgenomen zonder te hoeven investeren in dure opnameapparatuur, zodat u gemakkelijk en snel kunt zien welke gebruikers beschikbaar zijn of niet.

ComBus Dispatcher software kan standaard worden geleverd op alle hierboven beschreven functies. ComBus Dispatcher is een vereenvoudigde, maar complete controlekamertoepassing met geïntegreerde spraakcommunicatie en kaartsoftware die op een computer of tablet kan worden geïnstalleerd. Via de ingebouwde cartografie is het mogelijk om de gebruikers te lokaliseren op basis van hun GPS-positie. Door op slechts één knop te drukken, kunt u een gebied op de kaart definiëren (geofencing) en tijdelijke gespreksgroepen maken op basis van de locatiegegevens van de gebruikers in dit gebied..

De ComBus Push-to-Talk-oplossing is een robuust en compleet systeem waarbij de smartphonetoepassing, controlekamersoftware en ComBus-cloud zodanig worden gecoördineerd dat gesprekken snel kunnen worden gevoerd. Het platform is volledig IP-gebaseerd en wordt gehost in beveiligde cloudomgeving in onze eigen state-of-the-art datacenters. Het systeem is gebouwd volgens de internationale 3GPP MCPTT-standaard en is klaar voor de 5G-evolutie. Met ComBus PTT kan een gebruiker eenvoudig, snel en in realtime informatie uitwisselen. Dit draagt niet alleen bij aan de productiviteit en efficiëntie van het bedrijf, maar verhoogt ook de veiligheid van de gebruiker.

Er is een heel ecosysteem van apparaten en accessoires beschikbaar. Deze kunnen worden gebruikt met traditionele radio's (bijvoorbeeld headsets, oortelefoons, luidsprekermicrofoon, multi-sleufladers, enz.). Dit stelt ons in staat om de logische evolutie van traditionele portofonie naar onze PTT-service uiterst gemakkelijk voor u te maken.

Spraakcommunicatie in groep:

Communiceer met een persoon of een groep gebruikers met één druk op de knop. Binnen uw eigen vloot kunnen verschillende gespreksgroepen worden gemaakt. Luister tegelijkertijd naar verschillende gespreksgroepen. De controlekamer kan een tijdelijke gespreksgroep maken..

Noodoproepen

Door simpelweg op een knop te drukken, wordt een noodoproep tot stand gebracht. De persoon die hulp nodig heeft, is direct verbonden met de controlekamer. De meldkamer ontvangt een speciale melding via de ComBus-software en de locatie van de persoon wordt direct op de kaart getoond.

  Hoe kunnen we helpen?