Veel gestelde vragen

FAQ's

ComBus implementeert voortdurend nieuwe functionaliteiten en past steeds nieuwe technologieën toe in haar missie kritisch Cloud-platform. Op deze pagina staan vragen en antwoorden die we graag met je willen delen. Veel leesplezier.

Ja, ComBus werkt in de cloud en wordt 100 % gehost waardoor de klant voor gebruik van de dienst niet hoeft te investeren in eigen server infrastructuur.


ComBus biedt de ultieme oplossing voor bedrijfs- en missiekritische communicatie. We stemmen uw wensen en eisen op de behoeften van uw organisatie af. Zelfs met lagere functionaliteiten garanderen we de hoge missie kritische standaard.


Zeker! ComBus investeert voortdurend in duurzaamheid. Tijdens de ontwikkeling van het platform wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met steeds lager stroomverbruik, gebruik van groene energie, ...ComBus dienst is geboren in 2005 waarbij de ComBus voor het eerst ingezet werd bij beveiligingsbedrijven en de logistieke sector.


ComBus is een 100% eigen inhuis ontwikkeling. De cliënt-server oplossing is volledig geëvolueerd naar een missie kritische-dienstverlening. Door inzet van eigen IT-engineers wordt de kwaliteit en duurzaamheid steeds gemonitord.


De ComBus-ontwikkelaars maken gebruik van streng georganiseerde processen. Zo wordt gebruik gemaakt van de scrum-methodiek. Tweewekelijks wordt een nieuwe sprint opgeleverd. Een sprint bestaat uit een afgesproken set te ontwikkelen functionaliteiten of verbeteringen. Tweewekelijks volgt dan een voortgangsevaluatie. Het stappen proces wordt geleid door een teamleider en elke functionaliteit krijgt een volgnummer. Gemiddeld worden tientallen functionaliteiten of verbeteringen per sprint opgeleverd.

De ComBus-code bestaat uit meer dan 250.000 nuttige codelijnenGemiddeld drie keer per jaar worden nieuwe functionaliteiten en verbeter processen ge-update. Een update duurt gemiddeld 10 minuten. Daarna voert het ComBus-team achter de schermen kwaliteitsmetingen uit waar u geen hinder van ondervindt.


Zeker! Het kwaliteitsproces dat ComBus hanteert is zeer hoog. Tijdens de tweewekelijkse sprintmeetings worden kwaliteitsmetingen uitgevoerd. ComBus heeft een test- en meerdere productieplatformen in huis. Wanneer een nieuwe ComBus-versie vrijgegeven wordt, dan wordt deze versie voorafgaandelijk goed doorgetest. De testmethodiek wordt steeds getoetst aan live situaties.


Naast de meest gangbare kwaliteitsprocessen binnen de wereld van development worden steeds de overkoepelende ISO-processen gehanteerd. Bijvoorbeeld en niet beperkt tot ISO-9001 (kwaliteit), ISO-14001 (milieu), ISO-27001 (beveiliging), specifieke GDPR- en BIO regelgevingen, ...


Naast de testprocedures uitgevoerd door de IT- en Radio-engineers, worden elke nacht de ontwikkelingen op een test platform gemeten en doorgetest. Elke ochtend kent men het resultaat van de ontwikkelingen van de dag ervoor. In een Burndowntrend worden de resultaten weergegeven.


Neen, eens je als klant bent geabonneerd op de missie kritische dienst van ComBus dan geniet je van de nieuw ontwikkelde functionaliteiten.


Op welke platformen werkt ComBus?


De ComBus werkt in een Windows browser-omgeving. Verschillende browsers worden getest. De klant ontvangt instructies en aanbevelingen met welke browsers er in de omgeving kan gewerkt worden. Tenslotte is ComBus een missie kritische dienst en door de inzet van eigen engineers wordt de kwaliteit van A tot Z steeds gemeten.Als klant hebt u toegang tot een online platform waar u met uw vragen terecht kunt. We houden het touwtje strak en de vragen of opmerkingen worden door de engineers nauw gevolgd.


ComBus is netwerk onafhankelijk. ComBus wordt reeds meer dan 15 jaar ontwikkeld. ComBus ondersteunt alle Entropia-TETRA- netwerken. In 2020 is ComBus gestart met een breedband connectiviteit. Zo is ComBus Beschikbaar via 4G en 5G-netwerken.


Zeker! Via zogenaamde specifieke Applicatie Programmatie Interface (API) kan uw softwareplatform met ComBus verbinden. Een team van ontwikkelaars bekijkt wat u nodig hebt zodat u ComBus in uw dagdagelijkse processen kan integreren. Dit kan gaan van monitoring toepassingen als integratie in SAP, database integraties, aansluiten van uw eigen app op ComBus, enzovoort.Doordat ComBus onafhankelijk kan ingezet worden op eender welke plaats in de cloud, worden fysieke afstanden tussen centralisten gewaarborgd.


ComBus werkt overal waar een breedband verbinding aanwezig is. Tevens is ComBus geschikt voor TETRA- DMR- en GSM-netwerken.


ComBus kan ingezet worden in alle sectoren en branches. Hiervoor verwijzen we u naar de uitgebreide ComBus- en Entropia websites.


Jazeker! Het Entropia-team bekijkt voor u een oplossing hoe uw locatie kan aangesloten worden. De verbinding kan in deze specifieke gevallen tussen uw locatie en een Entropia mast verbonden worden via een digitale straalverbinding.


Dat kan u zelf beslissen. ComBus is kostenbesparend en als u beslist om om te schakelen dan zal ons team een analyse uitwerken en u adviseren. Door inzet van ComBus denkt u duurzaam en het is voor uw organisatie kostenbesparend.


  Hoe kunnen we helpen?