Communications to maintain security and prevent criminal activity
NIEUWSARTIKEL

Communicatie om de veiligheid te handhaven en criminele activiteiten te voorkomen


Real-time missiekritieke spraak- en datacommunicatie bieden volledig situatiebewustzijn om beveiligingsfunctionarissen en het publiek te beschermen.


Speciale onderzoekers (BOA's) zijn een kwetsbare groep beveiligingsprofessionals die in de frontlinie werken. Zij reageren als eerste wanneer zich een crisis voordoet. Betrouwbare communicatie is hun sterkste wapen. Daarnaast werken politie en BOA's samen om het toezicht en de handhaving in de openbare ruimte te versterken: van straat tot landelijk gebied.

Niet alle communicatiesystemen zijn geschikt als het gaat om het voldoen aan de communicatiebehoeften van de BOA's. Het systeem moet altijd werken, zodat de BOA direct met een collega of meldkameroperator kan spreken. In sommige gevallen is het gunstig voor de officier om een operator van de controlekamer onopgemerkt te laten meeluisteren in noodsituaties.

De Push-to-Talk tweerichtingsradio's die de officieren krijgen, zijn robuust en gebruiksvriendelijk. Het heeft essentiële noodfuncties die met één druk op de knop kunnen worden geactiveerd om ze veilig te houden terwijl ze hun plicht vervullen.

De meldkamer is in staat om het eerstelijnspersoneel 24/7 te ondersteunen en efficiënt te reageren wanneer dat nodig is. Om relevant personeel snel naar het incident te sturen, is het van cruciaal belang dat de operatoren de locatie en inloggegevens van elke BOA kunnen lokaliseren. Het ComBus-controlekamersysteem is uitgerust met alle functies die de controlekamer nodig heeft om hun taak met succes uit te voeren.

Daarnaast heeft ComBus het systeem ontwikkeld om volledig flexibel te zijn om aan de unieke behoeften van elke klant te voldoen en kan de software naadloos worden geïntegreerd met bestaande infrastructuur zoals mobiele telefoons, tablets en pc's.

Andere gemeentelijke diensten of BOA's van omliggende gemeenten kunnen aan het netwerk worden toegevoegd om de kosten te delen. Dit is met name nuttig als deze andere diensten het hebben van een eigen controlekamer niet kunnen rechtvaardigen.

Omdat ComBus eigendom is van de Entropia-groep maakt het gebruik van het volledig beheerde radionetwerk van Entropia op basis van de digitale TETRA-standaard, die bedoeld is voor de professionele gebruiker. Door het toepassen van digitale trunking technologie is optimaal radioverkeer voor zowel spraak- als datacommunicatie mogelijk tussen tweerichtingsradio’s en naar een centraal punt, de meldkamer. Omdat het systeem een nationale dekking heeft, kan het ook worden gebruikt voor gebruikers die op grotere afstanden van elkaar werken. Het netwerk, beveiligd door encryptie en authenticatie, biedt een snelle verbinding met hoge betrouwbaarheid. Op deze manier worden mensen in het veld optimaal ondersteund, wat hun veiligheid ten goede komt.

This cutting edge technology ensures that connectivity remains flawless at any locations

Deze geavanceerde technologie zorgt ervoor dat connectiviteit op elke locatie vlekkeloos blijft.


  Hoe kunnen we helpen?